venus

Avantatges de la impressió digital

Claus que converteixen la impressió digital en l’opció més adequada

La impressió digital és un dels mètodes més populars per a imprimir petites produccions de manera rendible. L’eficiència operativa, la velocitat de comercialització, la personalització i una petjada ambiental millorada són només alguns dels beneficis obtinguts de la impressió digital.

Es destaca per permetre impressions de tirades curtes, permetre personalitzar els documents, una alta velocitat d’impressió i una alta qualitat de resolució. Gràcies a això, les possibilitats d’impressió són gairebé inesgotables en tots els seus formats.

Impressió digital de petit format

Es diu impressió en petit format a aquella que es realitza en grandàries de fins a 100 x 33 cm. Es fa servir, sobretot, per a establir una comunicació efectiva, d’enfocament personal, amb els clients.

La impressió digital permet imprimir sobre una gran quantitat de suports: paper convencional, cartolina, adhesius, vinils, tèxtils i polièster, entre altres. Admetent l’aplicació de tractaments especials, com els plecs, corts o encunys, laminatges, enquadernacions i estampats.

Els formats més habituals són fulletons i catàlegs publicitaris, així com adhesius, cartes i menús, targetes de visita i calendaris.

Impressió digital de gran format

La impressió digital de gran format és la forma més visible i directa de comunicar-se, i pot utilitzar-se tant en interiors com en exteriors. És adequat per a la publicitat urbana, fires, congressos i convencions. Convertint-se així en una eina molt efectiva per a la comunicació visual.

El procés pas a pas de la impressió digital

Quins són els principals avantatges de la impressió digital?

Reducció dels temps de lliurament

La immediatesa en la impressió digital és un fet. Pel fet que la impressió digital no requereix cap procediment de preimpressió o planxes, el temps de configuració inicial es redueix considerablement.

El pas directe de l’arxiu al paper permet que els temps siguin més curts i d’aquesta forma tenir les impressions llestes més ràpidament, a més d’oferir una alta qualitat en els colors de la imatge.

A més, en ser més rendible, ofereix la possibilitat de realitzar una prova d’impressió prèvia, de manera senzilla.

Rendibilitat en tirades curtes, l’estalvi en la impressió digital

A diferència de la impressió tradicional, la impressió digital té uns costos de posada en marxa molt baixos, la qual cosa la converteixen en una tecnologia perfecta per a la impressió de tirades curtes. Es pot aplicar a molt poques còpies, fins i tot una sola.

En comparació amb els mètodes d’impressió convencionals, com la impressió offset, proporciona més flexibilitat i la capacitat d’imprimir sota demanda. Això permet a les impremtes la possibilitat d’imprimir produccions de baix volum rendibles, mantenint menys inventari, produint-se un estalvi considerable. La impressió sota demanda o «print on demand» és el procés pel qual es fa una còpia d’un producte gràfic després de la realització d’una comanda d’aquest. Per tant, estem davant un sistema de reproducció ajustada a la quantitat de vegades que se sol·licita per part d’un client.

Edicions personalitzades

Entre els molts motius pels quals la impressió digital destaca, és per les diferents i àmplies opcions que ens ofereix en la personalització dels nostres projectes. La impressió digital permet treballar amb múltiples materials i productes, es pot imprimir sobre vinil, canvas, Wallpaper, film transparent, plàstic, lona, fusta, pell, metall, etc., oferint una increïble varietat d’objectes personalitzats.

Admet variacions de paper i cartó quant a dimensions, textures i gruix. Publicacions úniques i fetes a mida de les teves necessitats La impressió digital ens ofereix la possibilitat de realitzar produccions de curta tirada amb dissenys exclusius per a cada client sense necessitat d’incrementar els costos de producció.

En la impressió digital, en treballar per unitat sí que es poden personalitzar i fer canvis en els arxius fins i tot en el moment previ a la impressió. Sens dubte, un gran avantatge quan fa falta modificar un projecte a última hora, corregir errors, actualitzar un contingut o personalitzar informació d’una còpia a una altra.

Impressió ecològica

Una impressió de qualitat i respectuosa amb el medi ambient.

Gran part de la recerca en el sector de la impressió digital de gran format se centra en la cerca de tècniques, tecnologies, tintes lliures de components volàtils orgànics (COV) i suports certificats amb menor impacte ambiental i no necessàriament de major cost econòmic, amb l’objectiu de reduir al màxim la petjada ecològica.

Amb el pas dels anys han augmentat el nombre de tecnologies verdes i de materials ecològics innovadors que ajuden a reduir els residus, la contaminació o l’excés consum de l’energia. Això també podria suposar una disminució en el cost de la impressió.

Flexibilitat i versatilitat

La versatilitat és, per descomptat, la qualitat més gran d’aquest sistema d’impressió. Gràcies a la varietat de les seves aplicacions, així com el seu preu, la impressió digital permet treballar en una àmplia gamma de formats i materials.

Adaptant-se pràcticament a qualsevol format, com pot ser el paper, el tèxtil, el plàstic i suports rígids, cada dia són menys les limitacions per a aquest sector. I, per tant, per a poder plasmar la teva creativitat amb total llibertat.

El baix volum d’impressions necessàries per a realitzar una única tirada, el seu baix cost, els temps de lliurament, tipus d’acabats, tipus de paper i formats fan que aquest tipus d’impressió està plena d’avantatges.

Si el que cerques és poder desenvolupar els teus projectes creatius amb rapidesa, garantia i de manera flexible i versàtil, sens dubte, la impressió digital es converteixen en l’opció ideal.

Impressió digital. 
Perquè la teva marca es mereix el millor!

fb in

ARTES GRÁFICAS VENUS, SL

Copyright © 2024

Tots els drets reservats Avís legal Política de privacitat Política de cookies
Disseny i desenvolupament web — DOC Barcelona