venus

Edició de llibres en impressió digital

Una tendència líder a la indústria editorial

A causa dels ràpids avenços, la recerca i el desenvolupament constant dins de la indústria, s’han produït diversos canvis en la impressió i edició de llibres. I, per tant, el resultat d’un d’aquests avenços tecnològics és aplicar la impressió digital a l’hora d’editar llibres.
Un nou camí perquè els editors i els aspirants a autors impulsin els seus llibres a entrar al mercat.

L’optimització de les cadenes de subministrament i la reducció de costos són algunes característiques de la llista de prioritats de gairebé qualsevol indústria, i el sector editorial no n’és una excepció. A mesura que el mercat de la impressió de llibres canvia a tiratges més curts, els models tradicionals d’impressió, emmagatzematge i distribució estan sent qüestionats i transformats. Una de les principals tendències, la impressió digital de llibres, ha anat guanyant constantment participació al volum de la impressió offset.

La impressió de llibres en digital es realitza mitjançant el sistema làser (tòner sec). La seva característica principal resideix en la utilització de papers a mida en comptes de tambors de paper (propis de l’òfset), la qual cosa permet un major aprofitament del paper enfocat a tirades curtes. A més, en aquesta mena d’impressió, no es necessari fabricar planxes ni matrius, per la qual cosa els costos es redueixen. També resulta molt útil quan hi ha molt volum de treball, ja que no cal esperar que la tinta s’assequi.

Passar de la impressió òfset a la impressió digital de llibres

Quan es tracta de la fabricació de llibres per a tirades curtes, cap altra tecnologia d’impressió és tan productiva en la gamma d’edició de llibres amb la impressió digital. La velocitat d’impressió, i la capacitat per adaptar-se a diverses grandàries de paper, combinats amb altres opcions d’acabats com ara la tinta blanca i la tinta transparent, fan que la impressió digital sigui una alternativa rendible per a tirades d’impressió més llargues.

Imprimir un llibre En blanc i negre o en color?

En l’actualitat, per realitzar tirades curtes la diferència de preus entre imprimir en blanc i negre o fer-ho en color és pràcticament inexistent gràcies a la impressió digital.

Color

La impressió digital a color permet fer tirades curtes a preus molt assequibles de tota mena de treballs que abans es feien en una impremta òfset. Fins i tot determinats treballs que anteriorment s’havien de fer en serigrafia ara és possible imprimir-los en un sistema d’impressió digital.

Blanc i negre

Sens dubte, és l’opció més econòmica per als que busquen editar un llibre de la manera més tradicional.

Quin és el mínim d’exemplars que cal imprimir?

Un dels serveis més avantatjosos que aporta la impressió digital, és la impressió de tirades curtes en llibres. Aquesta modalitat d’impressió aconsegueix oferir al client la millor qualitat professional i combinar-la alhora amb uns preus altament competitius.

Així, una tirada curta de llibres sol tenir una quantitat aproximada d’entre 50, 100 i 200 volums, unes quantitats que la impressió tradicional no podia realitzar, ja que, en la majoria dels casos, era impossible obtenir cap mena de rendibilitat. Tot i això, les tirades poden ser fins i tot més reduïdes, ajustant-se sempre a les necessitats i desitjos de l’autor.

Grandària del llibre i tipus de paper

Cada tipus de llibre requereix unes especificacions diferents. Un factor que cal tenir en compte és quantes pàgines té el teu llibre.

El gramatge, l’enquadernat o la mida seran diferents per a cada tipus de llibre, per això la nostra recomanació és que a major quantitat de pàgines, et decantis per l’elecció d’un paper lleuger de menys gramatge i, a menor quantitat de pàgines, paper de més gramatge.

Les grandàries de llibres més comunes es relacionen amb la sèrie A, i són les grandàries A5, A5 ampliat i A4, fins i tot fins a A3 si el projecte el requereix. A més, la impressió digital ens permet adaptar-nos a altres mides de pàgina fora de l’estàndard.

Tipus de paper

Paper Estucat

Se’l coneix també com a paper setinat, la seva principal característica és ser semibrillant, a més de ser un paper molt fi amb textura suau. És el paper adequat per a llibres amb moltes il·lustracions, imatges o fons de color.

Paper per a impressió tipus Offset

De color blanc i textura llisa. El més habitual en papereria, ideal com a opció per imprimir un llibre amb un gran volum de pàgines.

Paper d’impressió asossat

Paper de color groguenc i tacte rugós, que s’empra en la producció de llibres curts com a contes infantils o llibres de poesia.

Personalitza el teu llibre

Enquadernació i acabats pel teu llibre

Una de les parts més importants de la impressió de llibres és l’elecció del tipus d’edició. En el nostre cas oferim als nostres clients quatre opcions de tipus d’enquadernats amb uns acabats i rematats d’alta qualitat.

En què consisteix l’Enquadernació Fresada

Es tracta d’una mena d’enquadernació molt estès en la impressió digital per la seva rapidesa d’elaboració i funcionalitat, així com per la seva gran qualitat, ja que permet imprimir les fulles per separat i després encolar-les a la coberta.

El procés consisteix a «fressar» la vora del bloc de fulles perquè, posteriorment, la cola penetri amb facilitat i s’adhereixin les fulles en bloc i, al mateix temps, a la coberta.

En què consisteix l’Enquadernació Cosida

Aquesta tècnica d’enquadernació és una de les més comunes, tot i tenir un procés més lent.

Es considera una de les millors opcions per a l’enquadernació de tota mena de treballs gràcies a la seva qualitat i gran durabilitat. Es recomana tant per a llibres que tenen un llom molt fi com per a aquells que són molt gruixuts.

El procés consisteix a unir els quaderns de fulles formades per linterior del llibre, a través del cosit. Després, s’empra la cola com a adhesiu per unir el quadern format per l’interior del llibre i la coberta.

Enquadernació cosit Singer

La tècnica d’enquadernació cosit Singer és un mètode d’enquadernació manual que utilitza una màquina de cosir Singer o una màquina de cosir industrial similar per unir les pàgines d’un llibre o quadern.
Aquesta tècnica és una opció popular per enquadernar llibres o quaderns de forma ràpida i eficient, amb la qual s’aconsegueix un resultat net i professional.
En general, la tècnica d’enquadernació cosit Singer ofereix una combinació de durabilitat, estètica i flexibilitat, fet que la converteix en una opció popular per a enquadernar llibres, quaderns i altres projectes impresos.

Permet agregar tocs personalitzats al projecte, fent servir fils de diferents colors per agregar un aspecte visualment interessant, i també es poden incorporar elements decoratius addicionals, com ara cintes o marca pàgines.

En què consisteix l’Enquadernació Espiral / Wire-o

Senzilla, ràpida i econòmica, aquest tipus d’enquadernació consisteix en la unió de diferents fulles per mitjà d’un filferro en espiral, de diferents mesures, colors i materials, la qual cosa que fa que sigui una opció amb què es pot arribar a aconseguir resultats molt creatius.

Un altre tipus d’enquadernació similar és wire-o, és un dels tipus d’enquadernació més habituals per a unir documents de moltes fulles. Aquesta enquadernació consisteix a perforar les fulles d’un lateral i posteriorment introduir el wire-o, un filferro doble, a través de les perforacions.

En què consisteix l’Enquadernació Grapada

És un dels mètodes més senzills i econòmics. Es realitza a través d’una màquina que grapa els plecs de la publicació pel centre amb dues grapes que queden al descobert visibles des de l’exterior.

Impressió digital. 
Perquè la teva marca es mereix el millor!

fb in

ARTES GRÁFICAS VENUS, SL

Copyright © 2024

Tots els drets reservats Avís legal Política de privacitat Política de cookies
Disseny i desenvolupament web — DOC Barcelona