venus

Tipus d’acabats a la impressió digital

Un valor afegit a les teves impressions digitals

Els acabats gràfics són el conjunt de les tècniques finals que s’apliquen a un material imprès en paper. Cada treball tindrà unes característiques diferents segons les nostres necessitats i aquí t’expliquem diverses opcions d’acabats que podràs aplicar a cadascun dels teus projectes impresos a Arts Gràfiques Venus per aconseguir un major impacte.

Així que, si el que busques és desmarcar-te i afegir un valor diferencial als teus treballs, la impressió digital ofereix una infinitat de possibilitats creatives que podràs aplicar:

– Tinta blanca en papers Kraft.

– Tinta blanca en papers i cartolines de color.

– Tinta blanca en papers vegetals (semitransparents).

– Tinta transparent (acabat similar a l’Uvi selectiu).

– Impressió CMYK sobre tinta blanca en papers de color.

– Stamping daurat, platejat, coure i diversos colors sobre papers amb plastificat (lluentor, mat o mat soft touch).

– Personalització en impressió digital: impressió de numeració, personalització d’adreces, codis QR, codis alfanumèrics, imatges, etc.

Un valor afegit a les teves impressions digitals

Els petits detalls marquen la diferència, i cada treball necessita un acabat específic.

Els acabats en la impressió digital ens ofereixen la possibilitat de donar vida a aquests petits matisos que a simple vista podrien passar desapercebuts. Les tècniques actuals ens ofereixen la possibilitat de realçar cada detall d’una manera personalitzada, fent que cada impressió expressi i transmeti tota la feina feta en un entorn digital, aportant un valor diferencial als nostres treballs.

En què consisteix la impressió digital i per a quins formats és adequada?

La impressió digital aconsegueix imprimir directament des d’un dispositiu. No utilitza planxes d’impressió com la resta de mètodes d’impressió, cosa que significa que el cost inicial és molt baix i és perfecta per als projectes de tiratges curts i urgents. Ofereix molta flexibilitat per personalitzar les impressions segons les necessitats, idoni per exemple per a la impressió de publicitat. Ofereix els avantatges següents:

Personalització:
Aquesta tècnica d’impressió permet personalitzar les tirades d’impressió amb els acabats que necessitin cadascun dels treballs.

Formats especials i materials diferents:
La impressió digital ens dóna la possibilitat d’imprimir sobre suports diferents i utilitzar tècniques especials, que aporten l’acabat necessari per a cada impressió.

Rapidesa:
La fase de preparació és molt ràpida per la qual cosa podràs fer tiratges en un curt període de temps.

Versatilitat:
Hi ha una àmplia gamma de formats, tintes i materials, cosa que fa possible un ampli ventall d’acabats en cadascun dels teus treballs.

Acabats amb tinta blanca a papers vegetals, Kraft i cartolines de color

La impressió digital permet fer aquesta aplicació que fins ara només era possible amb la serigrafia, que encara necessita fotolits i pantalles. Acomiada’t de les limitacions en els teus dissenys, incorpora un valor afegit i incrementa l’impacte amb les possibilitats infinites de la tinta blanca: imprimeix sobre cartolina negra o de color, paper vegetal o Kraft directament amb tinta blanca o aplicant-la com a base per a una quadricomia.

Acabats en tinta transparent, un acabat similar al vernís Uvi selectiu

Està considerat com un acabat PREMIUM. Destaca els elements més importants del teu disseny amb un toc brillant perquè contrasti amb el fons mate aconseguint un efecte irresistible al tacte. Puja el nivell dels teus acabats en impressió digital amb un toc subtil i elegant.

Acabats en impressió CMYK sobre tinta blanca en papers de color

La impressió en tinta blanca ofereix una infinitat de possibilitats creatives, però fins ara aconseguir aquest acabat en impressió digital era tot un repte. La tecnologia digital ha aconseguit que sense recórrer a la serigrafia o a múltiples passades del blanc cobrent, es pugui aconseguir la impressió de tinta blanca opaca directament.

Algunes de les característiques de la impressió amb tinta blanca són la possibilitat de personalitzar tirades curtes sense cost afegit de pantalles, l’assecatge immediat i abastar textos i vectors més fins que la serigrafia, aconseguint major definició de contorn en textos que estan en un cos petit. Una altra funció de la tinta blanca a la impressió digital és el fons d’inundació, aquesta és una tècnica que implica imprimir tot el fons del seu gràfic amb tinta blanca. S’utilitza com a llit de blanc per opacar les tintes CMYK sobre suports de color, metal·litzats o perlats i transparents o translúcids.

Stamping

Acabats en daurat, platejat, coure i diversos colors sobre papers amb plastificat (lluentor, mat o mat soft touch)

El stamping o estampació digital es fa en paper estucat llis amb plastificat mat o soft touch, per sobre del disseny imprès a tot color per ambdues cares. Té un relleu i una brillantor metal·litzada molt cridanera. L’estampat metal·litzat digital pot ser de color or, plata, coure, blau, vermell o verd. Un acabat ideal si el que busques són efectes amb matisos metal·litzats.

La personalització en impressió digital

impressió de numeració, personalització d’adreces, codis QR, codis alfanumèrics, imatges.

Entre els molts motius pels quals destaca la impressió digital, és per les diferents i àmplies opcions que ens ofereix en la personalització dels nostres projectes. La impressió digital permet treballar amb múltiples materials i productes, es pot imprimir sobre vinil, canves, Wallpaper, film transparent, plàstic, lona, fusta, pell, metall, etc., oferint una varietat increïble d’objectes personalitzats.

Admet variacions de paper i cartró quant a dimensions, textures i gruix. Publicacions úniques i fetes a mida de les teves necessitats La impressió digital ens ofereix la possibilitat de fer produccions de curt tiratge amb dissenys exclusius per a cada client sense necessitat d’incrementar els costos de producció.

En la impressió digital, en treballar per unitat sí que es poden personalitzar i realitzar canvis en els fitxers fins i tot en el moment previ a la impressió. Sens dubte, un gran avantatge quan cal modificar un projecte a última hora, corregir errors, actualitzar un contingut o personalitzar informació duna còpia a una altra.

I QUINA ÉS L’ELECCIÓ MÉS ACORD AMB EL MEU DISSENY?

Des d’Artes Gráficas Venus estarem encantats de poder assessorar-te depenent del producte i del que vulguis transmetre amb el teu projecte gràfic.

Els acabats són una manera més d’impactar als nostres clients, transmetre marca i valors per influir com volem que ens vegin. Els recursos més utilitzats són els esmentats anteriorment i serà funció del dissenyador gràfic escollir quin tipus d’acabat plasmar en el projecte i com combinar-los en cas d’escollir-ne més d’un, una opció força habitual.

No hi ha un acabat millor o pitjor que un altre, però sí més adequat. Tot dependrà del producte i del que vulguis transmetre amb el teu projecte gràfic.

Si vols saber més sobre acabats en impressió digital, envia’ns un missatge o truca’ns al 93 460 74 92, t’assessorarem sense compromís i t’ajudarem en allò que necessitis.

Impressió digital. 
Perquè la teva marca es mereix el millor!

fb in

ARTES GRÁFICAS VENUS, SL

Copyright © 2024

Tots els drets reservats Avís legal Política de privacitat Política de cookies
Disseny i desenvolupament web — DOC Barcelona