venus

Sabeis que…

LIBRETA “PONT DEL PETROLI”     Producción de AG Venus.

Este proyecto empieza cuando observamos que en nuestra ciudad hay unos puntos de interés que vale la pena resaltar y que los badaloneses aprecian. Es un homenaje a estos lugares especiales de Badalona que todos reconocemos.

Un producto ideado y producido por personas de Badalona y destinado a todos los que aman nuestra ciudad.

La cubierta está impresa a dos tintas, con cartulina gráfica de 350 g., plastificado con “soft touch mate”. . La cubierta es envolvente, para cubrir el wire-o, y hacerla más elegante. Las hojas interiores son de papel de 80 g.

De momento, se puede adquirir en la librería “El Full” de la calle Guifré, 109. Esperamos que os guste.

Agradecimientos por su colaboración a:

Diseño gráfico: Raúl Cano / mentLab.com

Fotografía: Xavi Heredia / xaviheredia.com

090503 Pont del petroli

Texto: Josep María Giralt / eltrobadorcatala.wordpress.com

«Records del pont del Petroli

Vaig  néixer als anys seixanta. Badalona llavors encara era una ciutat eminentment industrial. Entre els records d’infantesa conservo la impressió que causava veure de molt a prop un gran vaixell, un petrolier, amarrat al pont del Petroli per subministrar combustible als dipòsits de la Campsa.

Quan a l’estiu anàvem a la platja, al capdavall de la riera de Sant Joan, a tocar del pont, sovint calia netejar-se els peus de les taques llefiscoses de petroli i de les llavors de matafaluga que desprenien perfum d’anís del Mono. Sovint, fins i tot el peix comprat a plaça tenia gust de petroli.

Després, l’abandó. Durant dècades, ni la platja –massa bruta–, ni la contaminació de les fàbriques feien gaire saludable la vida a prop de mar.

Els anys noranta mercè al procés de desindustrialització i la remodelació del litoral badaloní arribaria la recuperació de la platja. El pont del Petroli va estar a punt de desaparèixer, com tantes altres estructures fabrils, però l’empenta de badalonins com Josep Valls el va salvar.

Ara tothom en pot gaudir: un quart de quilòmetre que s’endinsa al mar i que ofereix una panoràmica de la ciutat digna de ser contemplada. Embellit amb l’escultura de la mona al davant, aquest indret ja és tota una icona de la ciutat, d’una Badalona que torna a fruir d’un litoral que comença a fer patxoca.»

Pin It

Los comentarios están cerrados.

« »

fb in

ARTES GRÁFICAS VENUS, SL

Copyright © 2024

Tots els drets reservats Aviso legal Política de privacidad Política de cookies
Disseny i desenvolupament web — DOC Barcelona