venus

TIPUS D’ACABATS EN LA IMPRESSIÓ DIGITAL

Els acabats

Un valor afegit a les teves impressions digitals

Els petits detalls marquen la diferència, i cada treball necessita un acabat específic.

Els acabats en la impressió digital ens ofereixen la possibilitat de donar vida a aquests petits matisos que a simple vista poden passar desapercebuts. Les tècniques actuals ens ofereixen la possibilitat de realçar cada detall d’una manera personalitzada, perquè cada impressió expressi i transmeti tota la feina realitzada en un entorn digital, cosa que aporta un valor diferencial als nostres treballs.

En què consisteix la impressió digital i per a quins formats és adequada?

La impressió digital aconsegueix imprimir directament des d’un dispositiu. No utilitza planxes d’impressió com la resta de mètodes d’impressió, per tant, el cost inicial és molt baix i és perfecte per als projectes de tirades curtes i urgents. Ofereix molta flexibilitat per personalitzar les impressions segons les teves necessitats, idoni per exemple per a la impressió de publicitat. Ofereix els avantatges següents:

 • Personalització: aquesta tècnica d’impressió permet personalitzar les tirades d’impressió amb els acabats precisos en cadascun dels teus treballs.
 • Formats especials i diferents materials: la impressió digital ens dona la possibilitat d’imprimir sobre suports diferents i utilitzar tècniques especials, que aporten l’acabat necessari per a cada impressió.
 • Rapidesa: la fase de preparació és molt ràpida, per la qual cosa podràs fer tirades en un curt període de temps.
 • Versatilitat: existeix una àmplia gamma de formats, tintes i materials, cosa que fa possible un ampli ventall d’acabats en cadascun dels teus treballs.

Tipus d’acabats en impressió digital

Els acabats gràfics són el conjunt de tècniques finals que s’apliquen a un material imprès en paper. Cada treball tindrà unes característiques diferents segons les nostres necessitats. Aquí t’expliquem diverses opcions d’acabats que podràs aplicar a cadascun dels teus projectes impresos a Arts Gràfiques Venus per aconseguir tenir més impacte.

Així que, si el que estàs buscant és desmarcar-te i afegir un valor diferencial als teus treballs, la impressió digital ofereix una infinitat de possibilitats creatives que podràs aplicar:

 • Tinta blanca en papers Kraft
 • Tinta blanca en papers i cartolines de color
 • Tinta blanca en papers vegetals (semitransparents)
 • Tinta transparent (acabat similar a l’UVI selectiu)
 • Impressió CMYK sobre tinta blanca en papers de color
 • Stamping daurat, platejat, coure i diversos colors sobre papers amb plastificat (brillant, mat o mat soft touch)
 • Personalització en impressió digital: impressió de numeració, personalització de direccions, codis QR, codis alfanumèrics, imatges, etc.

Acabats amb tinta blanca en papers vegetals, Kraft i cartolines de color

La impressió digital permet realitzar aquesta aplicació que fins ara només era possible amb la serigrafia, que encara necessita fotolits i pantalles. Oblida’t de les limitacions en els teus dissenys, incorpora un valor afegit i incrementa l’impacte amb les possibilitats infinites de la tinta blanca: imprimeix sobre cartolina negra o de color, paper vegetal o Kraft directament amb tinta blanca o aplicant-la com a base per a una quadricomia.

Acabats en tinta transparent, un acabat similar al vernís UVI selectiu

És considerat com un acabat PREMIUM. Destaca els elements més importants del teu disseny amb un toc brillant perquè contrasti amb el fons mat, amb un efecte irresistible al tacte.

Augmenta el nivell dels teus acabats en impressió digital amb un toc subtil i elegant.

Acabats en impressió CMYK sobre tinta blanca en papers de color

La impressió en tinta blanca ofereix una infinitat de possibilitats creatives, però fins ara, aconseguir aquest acabat en impressió digital era tot un repte.

La tecnologia digital ha aconseguit que sense recórrer a la serigrafia o a múltiples passades del blanc es pugui aconseguir la impressió de tinta blanca opaca directament.

Algunes de les característiques de la impressió amb tinta blanca són la possibilitat de personalitzar tirades curtes sense cost afegit de pantalles, l’assecat immediat i abastar textos i vectors més fins que la serigrafia, amb la qual cosa s’aconsegueix més definició de contorn en textos que estan en un cos petit.

Una altra funció de la tinta blanca en la impressió digital és el fons d’inundació, una tècnica que implica imprimir tot el fons del seu gràfic amb tinta blanca. S’utilitza com a llit de blanc per enfosquir les negres CMYK sobre suports de color, metal·litzats o perlats i transparents o translúcids.

Stamping

Acabats en daurat, platejat, coure i diversos colors sobre papers amb plastificat (brillant, mat o mat soft touch)

L’stamping, o estampació digital, es fa en paper estucat llis amb plastificat mat o soft touch, per sobre del disseny imprès a tot color per totes dues cares. Té un alt relleu i una lluentor metal·litzada molt cridanera. L’estampat metal·litzat digital pot ser d’or, plata, coure, blau, vermell o verd, o bé stamping hologràfic, una tècnica que permet estampar hologrames en paper i plàstics, aconseguint una adherència perfecta. Un acabat ideal si el que cerques són efectes amb matisos metal·litzats.

La personalització en impressió digital

Impressió de numeració, personalització d’adreces, codis QR, codis alfanumèrics, imatges

Aquest concepte d’impressió s’aplica a les impressions que poden ser numerades en ordre seqüencial o material pres d’una base de dades d’informació aleatòria en Excel o CSV. En combinar la impressió digital amb dades variables, podem fer que cada impressió sigui única sobre la base de les nostres necessitats.

Les dades variables fan referència a text, numeració seqüencial i codis de barres en numeració estàtica o consecutiva. Alguns exemples dels codis més comuns són els codis QR. Un codi de resposta ràpida (codi QR) és un codi de barres de matriu específic que sol llegir un lector de càmera de telèfon, però que també pot llegir un lector QR específic. Els codis QR s’utilitzen habitualment en campanyes de màrqueting i en la indústria de l’entreteniment.

La informació codificada pot ser un text o una URL, una eina que ens permet atreure usuaris, augmentar la recurrència de les compres i mostrar el nostre producte en diversos formats audiovisuals.

I quina és l’elecció més adequada al meu disseny?

Des d’Arts Gràfiques Venus estarem encantats de poder assessorar-te depenent del producte i del que vulguis transmetre amb el teu projecte gràfic.

Els acabats són una forma més d’impactar els nostres clients, transmetre marca i valors per influir en com volem que ens vegin. Els recursos més utilitzats són els anomenats anteriorment i serà funció del dissenyador gràfic triar quin tipus d’acabat volem plasmar en el projecte i com combinar-los en cas de triar-ne més d’un, una opció bastant habitual.

No hi ha un acabat millor o pitjor que un altre, però sí un de més adequat. Tot dependrà del producte i del que vulguis transmetre amb el teu projecte gràfic.

Si vols saber-ne més sobre acabats en impressió digital, envia’ns un missatge o truca’ns al 93 460 74 92, t’assessorarem sense compromís i t’ajudarem en el que necessitis.

Pin It

Els comentaris estan tancats.

«

fb in

ARTES GRÁFICAS VENUS, SL

Copyright © 2024

Tots els drets reservats Avís legal Política de privacitat Política de cookies
Disseny i desenvolupament web — DOC Barcelona